?>

A sztrájk teljes kudarcba fulladt

Hollik István kormányszóvivő szerint egyértelműen kimondható, hogy a csütörtöki közszolgálati sztrájk - amelyet ellenzéki politikai akciónak nevezett - teljes kudarc volt.

Hollik István csütörtökön az Echo TV-nek nyilatkozva azt mondta: a sztrájk ellenzéki politikai akció volt, amit az bizonyít, hogy sehol máshol nem sztrájkoltak, csak az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál.

Szerinte az ellenzéki polgármesterek utasításba adták a munkavállalóknak, hogy sztrájkolniuk kell, de ez teljes kudarcba fulladt.

Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke csütörtök délelőtt a munkabeszüntetés elindításakor a XV. kerületben közölte: országszerte 7500 köztisztviselő vesz részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által meghirdetett sztrájkban.

Azt mondta: a legtöbben az önkormányzati dolgozók közül sztrájkolnak, kevesebben csatlakoztak a központi közigazgatásban dolgozók közül.

Az 1283 önkormányzati hivatal közül alig több, mint egy százalékban sztrájkoltak. A szakszervezet a XV. kerületi polgármesteri hivatallal büszkélkedett, ahol a DK adja a polgármestert, és az egykori szocialista belügyminiszter, Lamperth Mónika a jegyző.

A kormányhivatalokban senki nem sztrájkolt, ami a 30 százalékos béremelés után nem meglepő.  

A PDSZ szolidaritási sztrájkot hirdetett a pedagógusoknál, információink szerint a mintegy 90 ezer közalkalmazott pedagógus közül azonban csak 47 tanár nem vette fel a munkát (a pedagógusok az elmúlt években 50 százalékos béremelést kaptak).Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20190315-hollik-a-sztrajk-teljes-kudarcba-fulladt.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn