Gázrobbanás Szekszárdon, több épület lakhatatlan lett

Gázrobbanás történt egy többszintes társasház egyik második emeleti lakásában szerda késő délelőtt a szekszárdi Herman Ottó utcában - írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az oldal szerint a robbanás következtében az épület több lakása lakhatatlanná vált.

A helyszínre a szekszárdi és a paksi hivatásos tűzoltók, valamint a bonyhádi és a véméndi katasztrófavédelmi őrsök hivatásos tűzoltói érkeztek ki.

Romok a robbanás utánForrás: teol.hu

Az egységek az érintett épület négy lépcsőházából mintegy száz embert menekítettek ki.Egyelőre sérültről nem tudni, a helyszínre a mentőket is riasztották.

A teol.hu azt írja, hogy hatalmas, robbanásszerű hang rázta meg ma délelőtt Szekszárdot, majd nem sokkal később szirénák hangjától volt hangos a város. Tűzoltók, mentők, rendőrök siettek a helyszínre. Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megerősítette, a Semmelweis utcából érkezett bejelentés gázrobbanás miatt.

A mentésben több mint húsz tűzoltó vesz, az esetleges sérültek felkutatása folyamatban van.A lakhatatlanná vált lakások miatt mintegy száz ember elhelyezésére lesz szükség. A környéket lezárták - tett hozzá.

Emberek az utcánForrás: teol.hu

A közeli házakból kisereglettek a lakók, a károkat vizsgálták, a légnyomás ugyanis kinyomott több ablakot, ajtót. Van, aki arról számolt be, hogy a csempe is meglazult a fürdőszobában.Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20191009-szekszardi-gazrobbanas.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn