Olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj

Szerdától mind a benzin, mind a gázolaj ára csökkeni fog, így aki teheti, annak érdemes lehet a töltőállomások felkeresését későbbre halasztania.

Szerdától csökken a benzin és a gázolaj átlagára is, bruttó 3-3 forinttal literenként. Így a 95-ös benzin ára 393 forintra változik, a gázolaj átlagára pedig 418 forint a hazai töltőállomásokon.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Wakil Kohsar

A csökkenés amellett, vagy annak ellenére valósul meg, hogy a nemzetközi helyzet eseményeire reagálva, a múlt héten az olaj ára komoly kilengéseket produkált. Az Irán és az Egyesült Államok közötti egyre feszültebb helyzet miatt a Brent olaj ára a múlt hét elején már a 70 dolláros árszintet is elérte. Ennek ellenére a hazai üzemanyagárak az előző héten nem változtak, hívja fel a figyelmet a Holtankoljak.hu.

A portál értékelése szerint két hét átlagában az olaj ára alacsonyabb árszinten áll, mint az előző év végén. Ebből akár további árcsökkenés is lehet, ugyanakkor a forint dollárral szembeni enyhe gyengülése ebbe beleszólhat.Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20200113-jon-az-uzemanyagok-aranak-esese-mutatjuk-napjat.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja