Halálos baleset miatt elővették a volt román miniszterelnök-helyettest

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat Gabriel Oprea volt belügyminiszter, volt miniszterelnök-helyettes ellen a romániai korrupcióellenes ügyészség, amiért 2016 októberében a politikus konvoját kísérő motoros rendőrök egyike halálos közúti balesetet szenvedett.

Az ügyészség szerint a volt miniszter gyakran vett igénybe rendőri felvezetést, pedig ehhez nem volt joga. A közlekedési törvény szerint csak az államfőnek, miniszterelnöknek és a parlamenti házelnöknek jár konvoj, miniszterek csak sürgős esetekben jár.

Gabriel Oprea, volt román belügyminiszter és miniszterelnök-helyettesForrás: AFP/Picture-Alliance/Wiktor Dabkowski

Oprea egy lépést sem tett rendőri felvezetés nélkül, a baleset éjszakáján például 27 rendőr dolgozott azon, hogy Oprea gyorsan hazaérjen.

A tragédia estéjén a motoros rendőr az esős időben egy bukaresti sugárúton a gázművek által ásatott árokba csúszott, és életét vesztette. A motoros 84 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott, ráadásul a szolgáltató sem táblázta ki megfelelően az útburkolat felbontásával járó munkát. Ezért mind a volt minisztert, mind a céget és annak adminisztrátorát gondatlanságból elkövetett emberölés miatt állítják bíróság elé.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180502-vadat-emeltek-a-volt-roman-miniszterelnokhelyettes-ellen.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn