A ballibek a rongálást éltetik

A balliberális lapokban ismét elkezdtek lelkesedni a rongálásért, ezúttal egy közterületen megjelenő graffiti váltott ki katarzist.

A múlt héten a magát véresen komolyan vevő balliberális sajtó egy Orbán Viktort ábrázoló falfirkáért lelkesedett. A miniszterelnököt kifigurázó graffitivel magukat művésznek tartó, kifejezetten komoly emberek fotózkodtak, egészen addig, amíg a több helyen is megjelenő "alkotást" le nem festették – írja az Origo.

Először a Dob utcában jelent meg egy kép, majd ma reggel a rongálók jó ötletnek tartották lefújni a Szent János Kórház ápolási igazgatóságának és a humánpolitikai osztálynak a bejárata melletti részt. A ballibek természetesen fel voltak háborodva, hogy ezt a csodás "alkotást" is lefestették ma délutánra. Azt próbálják elhitetni, hogy a hatalom humortalanságáról van szó, vagy hogy a bírálatot nem tudják elviselni azok, akiknek a munka- vagy lakóhelyére pingáltak. A helyzet azonban az, hogy számos középületen hivatalból el kell járni a rongálások esetén.

Egy valódi Banksy graffiti Párizsban. Az Orbán Viktoros falfirka ugyanis egy hamisítvány volt.

Fotó: AFP

És pont ez a lényeg: ez nem valami jópofa hecc, hanem rongálás. A Büntető Törvénykönyv kimondja, hogy aki idegen vagyontárgy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el. A törvény ebbe a körbe sorolja a falfirkát, amit úgy határoz meg, mint egy festékszóróval, filctollal, vagy más módon létrehozott felületbevonat. Ez a firkálás lehet képi, grafikus vagy szöveges formájú, a büntetés szempontjából ez mindegy is. Ilyen jellegű akciók esetén akár három éves szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság. És jelenleg ezért lelkesedik balliberális média.

Mondjuk ez nem meglepő, szép hagyományai vannak a hasonló rongálásnak a baloldalon, főként az utóbbi években Gulyás Márton népszerűsítette a műfajt. A Sándor-palota és az Állami Számvevőszék épületét is festékkel rongálta meg és garázdaságért kellett felelnie. A Sándor-palota elleni festékes akció apropóján 300 óra közmunkára ítélték. Az ÁSZ összefestékezése miatti nyomozás még tart.

Az "év festékes hülyéje" címre mégis Juhász Péter a legesélyesebb, aki a kampányban jó ötletnek tartotta összefújni egy frissen felújított kórházrészt.

Áprilisban aztán el is mondhatták a választópolgárok, hogy mit gondolnak minderről.

Hülyék 2018: Juhász Péter és bandája festékkel fújt össze egy felújított kórházhoz tartozó területet

Úgy látszik "Juhiék" a hétvégén is alaposan betéptek. Az Együtt nevű mikropárt elnöke hétfőn egy kórház átadásán szeretett v...Forrás: https://888.hu/article-a-ballibek-a-rongalast-eltetik

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn