?>

Dráma a színpadon: az életéért küzdött Oszter Sándor

/Fotó: Pozsonyi Zita

/Fotó: Pozsonyi Zita
 

Budapest – Hajszálon múlott Oszter Sándor (70) élete! A Kossuth- és Jászai-díjas színész egy alkalommal majdnem a színpadon lelte halálát. A szörnyű emlékekről a Borsnak mesélt

Oszter korábban már többször került életveszélybe, de mind közül a legemlékezetesebb az a színházi akasztás volt, amely majdnem valódi tragédiába torkollott. A kőszegi Várszínház 1984. július 19-én mutatta be a Hantjával ez takar című darabot, amelyben a főszerepet, Kiss János altábornagyot alakította a művész. A történet szerint a mű végén Kiss bitóra kerül, amelyet a színpadon is eljátszottak: alaposan meghurkolt kötelet vetettek Oszter nyakába, aki egy sámlin állt, mert az úgysem látszik a körülötte táncoló kollégáktól.

– Az egyik szereplő a nagy mulatozás közben véletlenül kirúgta alólam a széket, én pedig ott lógtam felakasztva – mesélte a színművész, aki percekig küzdött az életéért, mire észrevették, hogy a szenvedése nem a darab része. – Egy szerencsém volt, hogy amikor kirúgták alólam a széket, az egyik ujjammal a nyakamhoz kaptam, beleakasztottam a hurokba, így nem fulladtam meg. Életem leghitelesebb alakítása volt.

(Bors)

 


Forrás: http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/oszter-sandor-a-szinpadon-kuzdott-eleteert/w7l6eyr

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn