Megnézte a YouTube-on, hogy kell gyémántot keresni – aztán talált egyet

Megnézte a YouTube-on, hogy kell gyémántot keresni – aztán talált egyet

Egy kisebb radír méretének felel meg, de így is nagyon értékes az a gyémántdarab, amelyre Arkansasban bukkant rá egy nő. Miközben egy YouTube-videót nézett arról, hogyan kell drágakövet keresni.

Igen boldogan távozott egy amerikai nő az arkansas-i Crater of Diamonds State Parkból múlt pénteken, ahol családjával kirándultak, és ahol közben egy nagyon értékes drágakőre bukkant. A 27 éves Miranda Hollingshead éppen YouTube-videókat nézett a gyémántkeresésről, amikor egy fényes kődarabra lett figyelmes. Amiről aztán kiderült: egy közel 4 karátos (3,72) sárga gyémánt.

© Arkansas State Parks

A nemzeti park honlapján számolt be a felfedezésről. A bejegyzésben azt is megemlítették, hogy idén eddig 320 kisebb gyémántra bukkantak a látogatók (a parkba 10 dollárért cserébe lehet jegyet váltani, majd keresgélni), de ezek közül csupán 13 volt egykarátos. A park szerint Hollingsheadnek azért is volt szerencséje, mert a napokban sokat esett, a fellazult talaj miatt pedig könnyebben előkerülhetnek akár értékesebb drágakövek is.

A most megtalált kövecske akkora, mint egy rajzceruza radírja. A parkban legutóbb 2017 októberében találtak értékes drágakövet. Akkor egy amerikai tinédzser szúrt ki a homokban egy 7,44 karátos barna gyémántot.

Hollingshead sárga gyémántja
© Arkansas State Parks

Érdemes hozzátenni, hogy az interneten megtalálható videók közt akadnak azért olyanok is, amik tényleg alkalmasak a tanításra. Jó példa lehet erre a Duolingo és a videojátékosok közt ismert Twitch együttműködése, melynek hála 12 videóssal együtt lehet nyelveket tanulni. Mindezt ráadásul ingyen.Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20190826_youtube_video_sarga_gyemant_dragako#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja