Kórházban estek neki Boris Johnsonnak

Indulatosan esett neki egy beteg gyerek hozzátartozója Boris Johnson brit miniszterelnöknek az egyik északkelet-angliai kórházban. 

A Sky News azt írja, hogy Jonhson egy sajtóesemény miatt jelent meg az észak angliai intézményben, amikor a férfi megállította és nagyjából két percig panaszkodott neki a rendszerről. A férfi legfőképpen azt kifogásolta, hogy „nincs elég orvos és elég nővér a kórházakban, a brit egészségügyi szolgálat pedig romokban hever”.

 ... Jonhson meg idejön csak azért, mert most itt a sajtó

– tette hozzá dühösen a férfi.

A birt miniszerelnök erre azt válaszolta, hogy nincs is jelen a sajtó, mire a felháborodott férfi a kamerák és az újságírók felé mutatott. Johson egyébként azzal nyugtatta az indulatos férfit, hogy éppen azért látogatott el a kórházba, hogy megoldást találjanak. A dühös rokon erre csak annyit reagált, hogy „ezzel már elkéstek!”

Boris Johnson szóvivője az incidens után szintén arról beszélt, hogy a miniszerelnök éppen azért ment el a kórházba, hogy szembenézzen az egészségügyi szolgálat problémáival. Forrás: https://index.hu/kulfold/2019/09/18/boris_johnson_kritika_orvosi_ellatas/

Index

A Petrényi Család Honlapja