„Aki közvetlenül mellettem állt, meghalt” – Megszólalt a Líbiában megsérült magyar fotós

Szabó Gergely egy rakétátámadásban sérült meg néhány héttel ezelőtt Líbiában

Szabó Gergely egy rakétátámadásban sérült meg néhány héttel ezelőtt Líbiában

Mindenki azt hitte, hogy elrabolták, pedig „csak” rakétatámadás áldozata lett. A különleges helyeket kedvelő fotóst a líbiai frontvonalról vitték a kórházba.

„Karcolásokkal” úszta meg, sőt, sokkot sem kapott Szabó Gergely, akiért az egész ország napokon át drukkolt. A magyar fotós néhány héttel ezelőtt szenvedett rakétatámadást Líbiában. A rakéta alig két méterrel csapódott be, körülötte szinte mindenki meghalt.

– Mágikus helyen álltam. Aki közvetlenül mellettem állt, meghalt. Az egyik parancsnok, aki egy távolabbi széken üldögélt, életben maradt, de úgy szétszedték a repeszek, hogy a kórházban úgy üvöltött, ahogy embert még nem hallottam. Tőlem két méterre csapódott be a rakéta, de még a messzebb lévő vastag faltokot is kiszakította a detonáció. A szerencsém az lehetett, hogy a körülöttem lévők felfogták a robbanás erejét. A becsapódáskor nekem zuhantak, a földre estünk, félbe szakadt holttestet kellett lelöknöm magamról – részletezte Szabó a Népszavának adott interjújában.

A fiatal férfi dobhártyái beszakadtak, így a hallása rettentő módon károsodott. Az ujjából egy darab hiányzik, illetve a testét is kötések díszítik. Az eredetileg jogászként dolgozó férfi szerint nem kizárt, hogy miután összerakják az orvosok, ismét belevág egy újabb kalandba.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/aki-kozvetlen-mellettem-allt-meghalt-megszolalt-a-libiaban-megserult-magyar-fotos/sgcx70h

Blikk

A Petrényi Család Honlapja