Döbbenet: száraz kenyéren élt a ma már bajnok és címlaplány

Zsiga Melinda / Fotó: Zsólyomi Norbert

Zsiga Melinda / Fotó: Zsólyomi Norbert

Zsiga Melinda 52 kilóban indul majd az október végi kick-box-világbajnokságon.

A 33 éves kick-box-bajnok korábban kézilabdázott, fitneszmodellkedett, ökölvívásban magyar bajnoki címig jutott, emellett elvégzett egy főiskolát. De történhetett volna másképp is, ha például annak idején az édesanyja nem hagyja magára a siófoki kórházban.

„A siófoki kórházban születtem, ott voltam három hónapos koromig, és találtam egy iratot, ami szerint egy időre az egyik somogyi gyermekotthonban helyeztek el. Szerintem innen kerülhettem el az első nevelőszülőkhöz Marcaliba, de róluk semmilyen iratom és emlékem sincs” – árulja el az ELLE legfrissebb számában Zsiga Melinda, aki egyben a novemberi magazin címlaplánya is.


Az Elle címlaplánya lett a 33 éves Zsiga Melinda / Fotó: Zsiga Melinda
 

Második nevelőszüleire már jól emlékszik, de ezek az élmények még a sportban képviselt attitűdjét is meghatározzák. „Amikor kiborítottam a virágföldet, nekivágtak az ajtónak. De a legkellemetlenebb az volt, amikor az osztálytársam előtt vertek meg, mert elkéstem” – folytatja tovább a történetet Melinda, hozzátéve: erről az egészről nem tudtak az iskolában, sőt, még a gyámja sem. „Én mindig csak csendben tűrtem, próbáltam megfelelni az anyukámnak. Mert ugye, őket a szüleimnek hittem, és fogalmam sem volt arról, hogy állami gondozott vagyok. Amúgy ez a kick-boxban is előjön: a meccseken nagyon keveset támadok. A pszichológusom szerint azért, mert amikor gyerekkoromban vertek, akkor is csak tűrtem, még csak nem is sírtam. Azt gondoltam, akkor talán hamarabb abbahagyják. A végén már nem is éreztem semmit. A pszichológus szerint ez akkor jó taktika volt, de a ringben már nem az.”


Nem ért volna el ennyi mindent, ha annak idején nem hagyja magára az édesanyja a siófoki kórházban / Fotó: Zsólyomi Norbert
 

A korábbi élmények és berögződések miatt nehéz volt megszoknia, hogy harmadik nevelőszüleinél máshogy viszonyulnak hozzá. „Nehéz volt náluk megszoknom azt is, hogy bármit kivehetek a hűtőből, mert az előző családban nem nagyon adtak nekem enni, sokszor a száraz kenyérre jártam rá. Fura volt, hogy az új szüleim egyenként leültek velünk tanulni. És végre nem kellett felkelnem reggel ötkor, hogy takarítsak és bevásároljak.”


Zsiga Melinda / Fotó: Zsólyomi Norbert
 

Arra kérdésre, haragszik-e az édesanyjára, mindig azt válaszolja, nem, sőt, hálás neki, hogy ott hagyta, mert így nem abban a reménytelen szegénységben kellett felnőnie. A teljes interjú Zsiga Melindával az ELLE novemberi számában olvasható.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/sport/egyeni/szaraz-kenyeren-elt-ma-bajnok-es-cimlaplany/2zv4xwe

Blikk

A Petrényi Család Honlapja