Kitiltva: Cristiano Ronaldo és Lionel Messi sem léphet be Nagy- Britanniába, ezért!

Messi (balra) és Ronaldo október végétől bajban lehet /Fotó: Northfoto

Messi (balra) és Ronaldo október végétől bajban lehet /Fotó: Northfoto

Sem Cristiano Ronaldo, sem Lionel Messi nem utazhat október 31-től a szigetországba. Az október végi brexit-határidőhöz kötött új törvény értelmében büntetett előéletű személyek nem léphetnek Nagy- Britannia területére. A törvény a felfüggesztett börtönbüntetésekre is vonatkozik, emiatt az adócsalásban elítélt sztárfocisták sem léphetnek október 31-től angol földre.

A két világklasszison kívül több sztárfocista is bukott bele adóügyekbe – főként Spanyolországban – így aztán például sem az Atletico Madrid csatára, Diego Costa, sem a brazil Marcelo nem utazhat a szigetország területére október vége után.

Amennyiben Messi vagy Ronaldo aktuális klubcsapata, vagy nemzeti válogatottja angol ellenféllel játszana, a két klasszis nem utazhatna el a csapattal, amennyiben a mérkőzés Nagy-Britannia területén folyna. A Bajnokok Ligája sorsolása alapján a csoportkörökben sem Ronaldo Juventusa, sem a Messivel felálló Barcelona nem találkozik angol ellenféllel, de ha a csoportból továbbjutnak, megvan az esélye a mindkét gárda számára rémálomszerű folytatásnak.

A hosszasan húzódó brexit-megállapodásról bővebben itt olvashatnak.

INDEX

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/sport/csapat/cristiano-ronaldo-es-lionel-messi-sem-lephet-be-nagy-britanniaba-brexit-buntetett/4g6q4dx

Blikk

A Petrényi Család Honlapja