Így teheti tönkre az internet a párkapcsolatunkat

Akár párkeresésre, akár a párunkkal való kapcsolattartásra használjuk az internet adta lehetőségeket, nem szabad túlzásokba esni. 

A mértéktelen internethasználat veszélyt jelenthet párkapcsolatunkra, de a szakítás utáni gyógyulási időszakra is.

Túl sok választási lehetőség

Ha még nem találtuk meg a párunkat, az internetes társkeresés könnyű és gyors sikert ígérhet - azonban a társkereső oldalak gyakran annyi lehetőséget kínálnak fel, olyan sok potenciális partnert ajánlanak, amelyek egy idő után csak még több problémát okoznak. Ha túl sok lehetőségből választhatunk, gyakran összezavarodhatunk, és olyan partner mellett döntünk, aki valójában távol áll az ideálistól.


Kép forrása: Thinkstock

Ha pedig megbánjuk a választásunkat, vagy folyamatosan azon agyalunk, hogy máshogy is dönthettünk volna, akkor kevésbé leszünk boldogok és elégedett a párkapcsolatunkban. A felmérések szerint ráadásul az online szövődött kapcsolatok gyakrabban végződnek szakítással, mint azok, melyek valós találkozással indultak.

A Facebook miatt féltékenyebbek vagyunk

A közösségi oldalak, például a Facebook használata erősítheti a bennünk lévő negatív érzéseket, például a féltékenységet és az irigységet. Egy 2011-es amerikai kutatás szerint, minél több időt tölt valaki a Facebookon, annál elégedetlenebb lehet a párkapcsolatával. A bizalmatlanság pedig több veszekedéshez és egyéb negatív viselkedésmintákhoz vezethet.Hír 24

A Petrényi Család Honlapja