Egy nő kamerát rejtett a melltartójába, hogy kiderítse, hányan bámulják meg

Egy nő kamerát rejtett a melltartójába, hogy kiderítse, hányan bámulják meg

Sokkal nemesebb célja volt, mint az emberek szimpla lebuktatása.

Whitney Zelig egy kis kísérletbe kezdett: arra volt kíváncsi, hogy vajon hányan bámulják meg a melleit, amikor New Yorkban az utcán sétál.

A 29 éves nő ezért egy kamerát rejtett a melltartójába, ami bizony elég sok járókelő pillantását elkapta: férfiakét, nőkét, sőt még egy kutyáét is.

Miután visszanézte a felvételt, az valósággal sokkolta, de viccesnek is találta.

A kísérlet célja viszont nem az volt, hogy megszégyenítse az embereket, hanem hogy felhívja a figyelmet egy számára olyan fontos témára: a mellrákra.

A kis videótól azt remélte, hogy az majd emlékezteti a nőket, ők is nézzék meg a saját mellüket – azaz ellenőrizzék rendszeresen, hogy egészségesek-e.

Zelig a Mirror Online-nak azt mondta, eleinte elég sebezhetőnek érezte magát, de szerinte így is megérte a vállalkozás.

Kép megtekintése a Twitteren

Whitney Zelig, 29, from New York City, walked around with a hidden camera on her chest to capture everyone who checked out her cleavage pic.twitter.com/NxmkCn2RSi

— Harry (@Jamess12316) October 23, 2019

Zelig ugyanis személyesen is érintett, hiszen az anyját mellrákkal diagnosztizálták, amit kétszer is legyőzött, és immár tíz éve gyógyult. Sőt, azóta átképezte magát onkológiai nővérnek, hogy így segíthesse sorstársait.

A videót Zelig és testvére, Chris készítették. Eredetileg egy másik nő szerepelt volna benne, aki végül visszamondta a feladatot. A felvételt azóta több mint 180 ezerszer nézték meg, a reakció pedig összességében pozitív. Zeligéket sokan meg is keresték hasonló történetekkel a rákról.Forrás: http://hvg.hu/elet/20191025_Egy_no_kamerat_rejtett_a_melltartojaba_hogy_kideritse_hanyan_bamuljak_meg#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja