Töltőkábel rázta halálra a tinilányt

Halálos áramütést szenvedett egy thaiföldi tinédzser, miközben a töltés alatt lévő mobiljának kábele hozzáért a fémből készült ágykeretéhez – írja a Daily Mail. A vizsgálatok szerint a 17 éves Nong Ying épp játszhatott a telefonján, amit egy sérült borítású, ragasztószalaggal összefoltozott kábellel dugott hálózatra. A töltőkábel az alumíniumból készült, elektromosságot vezető ágykerethez hozzáérve áramütést mért a lányra.

Nong édesanyja a tragikus balesetkor éppen nem tartózkodott a lakásban, hazaérve már holtan találta lányát. Először arra gondolt, hogy tinédzser csak elaludt, de amikor hozzáért a testéhez, kisebb elektromos ütés érte őt is. Ekkor a konnektorhoz rohant, hogy leválassza a töltőre dugott mobilt, de a lány már halott volt.

A New York-i Tűzoltóság is külön felhívta korábban már a figyelmet arra, hogy a felhasználók sose használjanak olyan megtört és rossz állapotú kábeleket, amiken sérült a vezetékeket fedő szigetelőborítás, mert nem csak tűz-, de életveszélyes is a használatuk.

(Kiemelt kép: iStock)Forrás: https://24.hu/tech/2019/11/05/thaifold-okostelefon-tolto-aramutes-tinedzser-halal/

Hír 24

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn