Döbbenetes felvétel került elő Freddie Mercury utolsó óráiról: gyakorlatilag már haldoklott, amikor a videó készült

Előkerült Freddie Mercury utolsó videója /Fotó: YouTube

Előkerült Freddie Mercury utolsó videója /Fotó: YouTube

Mindent megtett annak érdekében Freddie Mercury, hogy ne tudódjon ki Aids-szel való küzdelme, ám most előkerült róla az utolsó videó, amin nagyon látni lehet, mennyire beteg volt valójában. A Zenésztársai szerint is kísértetiesen festett a Queen frontembere élete utolsó időszakában.

Halála előtt hat hónappal készült Freddie Mercuryról az utolsó videó, aki ennek tanúsága szerint csak nagy nehezen tudta leplezni, mennyire beteg is volt a felvétel elkészültekor. Súlyos betegsége ellenére mégis vállalta a videoklipforgatást a These Are The Days Of Our Lives című dalhoz - írja a Mirror.

Ez volt tehát az utolsó alkalom, hogy Freddie Mercury kamerák elé állt, nagy titokban tartott betegségével pedig bátran felvette a harcot. Halála közeledtével a Queen frontembere nagyon eltökélt volt, s igyekezett zenekarával annyi dalt felvenni, amennyit csak lehetséges volt, hogy amikor ő már nem lesz, akkor is tudjon miből slágert gyártani Brian May, Roger Taylor és John Deacon. Roger azt állítja: Freddie minél betegebbnek tűnt, annál jobban szeretett volna dalokat írni. Ez ugyanis motiválta őt, hogy kikeljen az ágyból, s tegyen valami hasznosat.

A videoklip egyébként azért lett fekete-fehér, hogy ne látszódjon annyira, hogy Freddie Mercury mennyire sápadt. Zenésztársait pedig megijesztette, ahogyan kinézett akkoriban. A frontembert az Aids a felvétel után fél évvel el is ragadta.

 
Szörnyen nézett ki élete utolsó hónapjaiban Freddie Mercury /Fotó: YouTube
 

Mint ismert, Freddie Mercury élete utolsó két évében egyedül élt Londonban, a fényűző Garden Lodge-i otthonában.  A nyilvánosság előtt ekkor már egyáltalán nem mutatkozott. Nemcsak a fentebb látható videón, de utolsó ismert képein is szörnyen nézett már ki betegsége miatt. Arról pedig, hogy Aids-szel küzd, csak tragikus halála előtt 24 órával számolt be egy közleményben.

Freddie Mercury 45 éves korában hunyt el 1991 november 24-én.

 

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/haldoklott-amikor-keszult-elokerult-freddie-mercury-utolso-videoja/q7ymks1

Blikk

A Petrényi Család Honlapja