A Keleti pályaudvaron kapták el a Fidesz politikusát

A Fidesz ifjúsági tagozatának az elnökét fogták el a rendőrök még a múlt héten a Keleti Pályaudvaron. A férfi hamis pénzt próbált elsózni egy férfinak, rendőrök elfogták a menekülő Veress Áront, majd a lakásán 30 ezer euró hamis pénzre bukkantak.

Mint arról az Origo beszámolt pénzhamisítás gyanújával indított eljárást a rendőrség egy budapesti férfivel szemben. V. Áron Sebestyén szerda késő este a Keleti Pályaudvaron odament egy férfihez és eurót akart váltani forintra. Az átadott 100 eurós bankjegyről kiderült, hogy hamis. A férfi azonnal szólt a pályaudvaron lévő rendőröknek, akik elől a hamis pénz gazdája el akart menekülni.

A járőrök elfogták, megmotozták, több hamis bankjegyet találtak nála. A férfi Logodi utcai lakásán házkutatást tartottak, ahol 297 darab – feltehetően hamis – 100 eurós, valamint 5 darab 20 eurós bankjegyet foglaltak le. A 30 éves férfi elismerte a bűncselekményt, azt állította, hogy tartozás fejében kapta az összeget.

A Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke

Az Index a férfiról kiderítette, hogy a Fidesz ifjúsági tagozatának az elnöke. Veress Áron 2003 óta tagja a Fidesznek, 2007 és 2011 között a Fidesz ifjúsági tagozatának budapesti elnöke, majd 2011. november 11-től a Fidesz ifjúsági tagozatának országos elnöke lett. Az ifjúsági tagozat egyébként nem volt túlságosan aktív az utóbbi években.

Szenczi Géza, a férfi ügyvédje az Origónak elmondta, az egész ügynek semmi köze a politikához. Védence egy teljesen magánjellegű helyzetbe került, és nagy peche volt.  Az ügyvéd szerint Veress nagyon sajnálja, hogy „így csőbe tudták húzni”, és mindent megtesz, hogy a rendőrség elfogja azt, akitől a hamis pénzt kapta.Origo

A Petrényi Család Honlapja