Figyelem, így próbálták lehúzni csalók az Airbnb-n szállást foglaló nőt - erre kell odafigyelnie

/Illusztráció: Northfoto

/Illusztráció: Northfoto
 

A nyár közeledtével egyre több a hamis Airbnb-hirdetés.

A bostoni Aiste egy nagy családi utazást tervezett, melynek során végig utazták volna Európát. 15 Airbnb-s szállást foglalt le, köztük egy kedvező árú dubrovniki villát. Az ügyintézés a megszokott rendszer szerint zajlott, csak a hölgynek az volt furcsa hogy a szállás tulajdonosa a levelezést nem az Airbnb oldalán keresztül akarta intézni, hanem közvetlenül e-mailben.

Ehhez egy @ssl.airbnb.com végződésű e-mail fiókot is létrehozott, hogy pont olyan legyen mint amiről az Airbnb küldi a hivatalos leveleket. A tulajdonos azt kérte Aiste-től, hogy utaljon át neki 2 800 dollárt a szállásért egy számlára, aminek a tulajdonosa az 'Airbnb Gb Ltd.' volt.

Mivel Aiste-nek gyanús volt a szállásadó, fizetés helyett elküldte az egész ügy dokumentációját az Airbnb-nek, akik nyomozást indítottak és megállapították, hogy csalás áldozata lett.

"Az adathalász csalások ma már igen kifinomultak. Hacsak nem rendelkezik kellő háttértudással, szinte lehetetlen megmondani, hogy egy e-mail hamis-e" – nyilatkozta Choo Kim-Isgitt, az EdgeWave kiberbiztonsági cég vezetője.

Az Airbnb igyekszik kiszűrni a csalókat és az álhírdetéseket, de felhívja a figyelmet arra, hogy amíg cég oldalán keresztül intéznek mindent addig védve vannak és a lehetséges pénzvisszafizetés is csak akkor jár.

(Origo)

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/krimi/figyelem-igy-probaltak-lehuzni-csalok-az-airbnb-n-szallast-foglalo-not/bn2bwdb

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn