Pofátlan csalás: magyarok verték át súlyos tízmilliókkal a török focicsapatot

Öngólt lőtt a csaló... / Illusztráció: Northfoto

Öngólt lőtt a csaló... / Illusztráció: Northfoto
 

Különös csalási ügyben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség: magyarok vertek át egy török focicsapatot.

A vád szerint a férfi ismeretlen tettes társa egy külföldi labdarúgó klub képviselőit tévesztette meg, az általuk ennek hatására átutalt jelentős összegű pénz pedig a vádlott e célra nyitott bankszámlájára érkezett meg.

A vádirat szerint a 39 éves magyar férfi az ügyvezetése alatt álló cég részére 2016 májusában nyitott egy euro alapú devizaszámlát, kizárólagos rendelkezési jogosultsággal. A vádlott célja a számlanyitással az volt, hogy ismeretlen tettes társa közreműködésével, arra bűncselekményből származó pénzösszeget utaltasson.

Ezt követően egy az eddigi eljárás során ismeretlenül maradt ember 2016 augusztusában magát egy ismert brazil labdarúgó képviselőjének kiadva, e-mail üzenetet küldött egy török labdarúgó klub képviselőinek. Ebben arra kérte őket, hogy a klub az általa állítása szerint képviselt játékossal szemben fennálló tartozását a korábbiakban megbeszéltektől eltérően egy másik - a vádlott által a fentiek szerint nyitott - devizaszámlára utalja. A megtévesztő e-mail üzenet hatására a labdarúgó klub az utalásokat teljesítette, az utalás közleményeként a focista nevét tüntették fel.

Az utalások révén a vádlott bankszámlájára 2016. augusztus 18-án mintegy 50.000,- euro, míg másnap 100.000,- euro összeget utaltak, amelyből a vádlott pár nappal később csaknem 150.000,- eurót (mintegy 45.000.000,-forintnak megfelelő összeget) készpénzben felvett a bank egy budapesti bankfiókjában. Azt nem tudni, hogy ezután mit csinált a pénzzel.

A vádlott a vád szerint tisztában volt azzal, hogy a bankszámlájára érkezett pénzösszeg bűncselekményből származik.

A férfit a Fővárosi Főügyészség pénzmosás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/krimi/magyar-ferfi-verte-at-sulyos-tizmilliokkal-a-torok-focicsapatot-vad/c30nfrk

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn