?>

Itt az ítélet: elrettentő büntetést kapott Tompa Eszter gyilkosa

Életfogytiglant ítélt a bíróság / Fotó: Varga Imre

Életfogytiglant ítélt a bíróság / Fotó: Varga Imre
 

Megszületett az ítélet első fokon, Tompa Eszter gyilkosának ügyében.

A Győri Törvényszék aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte S. Attilát, melyből legkorábban 30 év elteltével szabadulhat. A 10 millió forintnyi bűnügyi költséget is neki kell állnia. Az ítélet nem jogerős.

Mint megírtuk, S. Attila beismerte tettét, az utolsó jogán a következőket mondta:

– A bűncselekményt, amit elkövettem, elismerem, és vállalom érte a felelősséget. Hoztam egy rossz döntést, amit nagyon sajnálok, és visszafordítani nem tudok. Vállalom érte a büntetést. Mialatt beszélt, édesanyja és testvérei csendben sírdogáltak a hallgatóság soraiban.

A Tompa Eszter gyilkosság:

A fiatal nő holttestét 2003. szeptember 23-án reggel találták meg Győrben, a Mosoni-Duna-szakasz árterének töltésén. Testén 43 sérülés volt, halálát zsineggel való fojtás okozta. Előző nap délután Tompa Eszter az édesanyjához ment kerékpárral Sashelypusztára, ám oda soha nem érkezett meg. Utoljára ismerős gyerekek látták, amikor kikerülte őket. 13 évig hiába keresték a gyilkosát.

Végül egy kutyalopási ügy vezetett el a gyilkoshoz: 2016 szeptemberében öt fajtatiszta kutyát – egy csoki labradort és négy francia buldogot – loptak el egy győrszentiváni tenyésztőtől. Októberben egy rendőrségi közlemény szerint elfogták a tolvajokat, köztük egy 36 éves gönyűi férfit, aki elismerte a lopást. Hónapokkal később derült ki a budapesti szakértői intézetben, hogy a gönyűi kutyatolvaj DNS-mintája egyezik a 14 évvel korábban elkövetett brutális gyilkosság elkövetőjének mintájával, így S. Attilára azonnal lecsaptak a zsaruk. Kiderült: autójával elgázolta a lányt, akiről azt hitte: meghalt. Ezért a kocsi csomagtartójába tette, hogy eltüntesse.

A fiatal lány azonban életben maradt, és a csomagtartóból hallatszó kaparászásból S. Attila is megtudta, hogy magához tért. Félreállt a kocsival, kivette a lányt, akit egy zsineggel megfojtott.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/krimi/tompa-eszter-gyilkosa-itelet-gyori-torvenyszek/hsksmw0

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn