Rejtett kamerával leplezte le a Tények az agresszív Big Bust

Rejtett kamerás felvétellel leplezte le a fővárosi városnéző buszok piacát évek óta a szürke zónában ügyeskedő multit, a Big Bust a Tények. A homályos hátterű cég  tulajdonosi szálai először is Bécsbe vezetnek, de a cégiratok révén Londonig, sőt Dubajig is hamar eljuthatunk, ezt zoom.hu írta meg, ahogy arról beszámoltunk

A Tények rejtett kamerás felvételei megmutatják, ahogy a Big Bus szervezői agresszívan vadásznak a turistákra Budapest utcáin.

A Big Busról a zoom.hu írta meg, hogy miközben naponta turisták tízezreit utaztatja százmilliós bevételeket termelve, elképesztően veszteséges, legalábbis papíron. A nyilvános adatok, a cég mérlege szerint öt év alatt már közel másfél milliárdot buktak ezen az üzleten.

A mérlegek gondos tanulmányozása és a cégtől kiszivárgó pénzügyi információk alapján nyilvánvaló, hogy trükkös keresztbeszámlázás, pénzügyi ügyeskedés révén, külföldi számlákon landolnak a tényleges bevételek, mindeközben Budapestnek szinte semmi haszna az egészből. Az adóköteles profit szőrén-szálán elszivárog. 

Pénzügyi szakértők már többször próbálták kielemezni a cég működését, és furcsa dolgokra bukkantak. Óriási készpénzforgalmat bonyolítanak, ami akár a pénzmosás gyanúját is felvetheti, a lehetőség kétségkívül adott.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20180608-rejtett-kamera-tenyek-big-bus.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn