Kétszer is támadtak a kutyák- börtönre ítélte a bíróság a gazdát

10 hónapra ítélte – két évre felfüggesztve – a bíróság azt a férfit, akinek kutyái kétszer is támadtak Hencidán. A kutyák két idős asszonyt támadtak meg.

A két férfi együtt lakott egy hencidai családi házban, ahol több kaukázusi kutyát tartottak. Az állatokról közösen gondoskodtak. A kutyákat az első udvartól egy nehézkesen működő tolózáras kiskapu választotta el. Az egyik nap három éve egy 72 éves helyi asszony biciklizett el a ház előtt. Mivel a kutyák gazdája trágyát szállíttatott, a ház kapuja nyitva volt. A férfi hátrament, és őrizetlenül hagyta a nyitott kaput. Ekkor az egyik kutya kiszaladt az utcára, és felborította a bicikliző asszonyt. A másik két kutya is odaszaladt az asszonyhoz, de megharapni nem tudták, az asszonynak ugyanis sikerült úgy maga fölött tartania a biciklit, hogy az állatok ne férjenek hozzá. A másik férfi eközben a konyhában volt, így nem tudhatta, hogy nyitva maradt a kapu.

Az idős asszonynak eltört a combja, és csak fél év múlva gyógyult meg.

A támadás után egy madzaggal erősítették meg a kertkaput, de az semmit sem használt: tavaly újra támadtak a kutyák. Két rokon érkezett látogatóba, a kutyák gazdái pedig felajánlották nekik, hogy vigyenek magukkal körtét. Az egyik rokon kiment az udvarra gyümölcsöt szedni. 85 éves asszony egy szatyorért lépett vissza a házba, amikor a két kaukázusi kutya kinyitotta a hátsó udvar kiskapuját, és rárontott a körtefa alatt álló nőre. Az asszony kiabálására kijöttek a házból, és visszazavarták a kutyákat.
Az idős rokont az egyik kutya a lapockájánál, a másik a combján harapta meg. Ezután az állatorvos kéthetes karanténba záratta a kutyákat, megfigyelésre, de semmi sem utalt veszettségre. Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20180705-ket-idos-asszony-sebesult-meg-a-tamadasokban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn