Megpróbálta felkötni magát a sólyi gyerekgyilkos fiú, ezt kívánja neki a gyászoló anya

A gyilkossággal gyanúsított Ferenc celláját kamerák figyelik, így látták, mire készül /Fotó: police.hu

A gyilkossággal gyanúsított Ferenc celláját kamerák figyelik, így látták, mire készül /Fotó: police.hu
 

Sóly — Apró cafatokra szétszaggatott lepedődarabokra próbálta felkötni magát a börtönben a sólyi gyerekgyilkosság gyanúsítottja, F. Ferenc (16) − tudta meg a Blikk.

A fiatal már a nyakára tette a hurkot, amikor a börtönőrök közbeléptek, így a kamasznak nem sikerült kioltania életét: az őrök azonnal cselekedtek, hiszen az egyszemélyes cellában kamera figyeli a tini minden mozdulatát.

Ferenc öngyilkossági kísérletének híre eljutott áldozata családjához is. A megölt Adrienn (†8) édesanyja úgy gondolja, hogy lánya gyilkosának megváltás lett volna ez a fajta halál.

– Nem tagadom, hogy én ennél sokkal fájdalmasabb halált kívánok a kislányom gyilkosának! – kelt ki magából Zsanett. – Legalább annyit szenvedjen, mint amennyit a gyermekem, akinek kioltotta az életét, és ezzel örökre tönkretette az egész családunkat. Azóta nekünk se éjjelünk, se nappalunk nincs: csak úgy lézengünk a világban – mondta az asszony.


A meggyilkolt lány anyja, Zsanett fájdalmas halált kíván a gyilkosnak
 

A hazai börtönökben azért ilyen kevés az öngyilkosságok száma, mert a büntetés-végrehajtás megelőzési mechanizmusai jól működnek – közölte Makula György, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BVOP) kommunikációs vezetője.

Információnk szerint Ferenc az utóbbi hetekben egyre rosszabb lelkiállapotba került, hiszen tudatosult benne, hogy amennyiben a bíróság bűnösnek találja, hosszú évekre a rácsok mögé kerül.


Adriennt először egy kővel ütötte le gyilkosa, majd testét egy patakba dobta
 

Valószínűleg azzal is számolt, hogy büntetése alatt nem ülhet végig magánzárkában, így előbb vagy utóbb szembe kell nézni a többi rabbal is.

A hajmáskéri férfi jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) van.

– Tudom, hogy védencem megpróbált véget vetni az életének, bár erről nem ő tájékoztatott engem. Többet azonban nem mondhatok – zárta rövidre a beszélgetést dr. Puskás István, a fiú ügyvédje.

Mint megírtuk, F. Ferenc egy erdős részre csalta Adriennt, ahol a kislányt egy kővel agyonverte. A gyerek holttestét másnap találták meg egy patakmederben. A fiatalember beismerte tettét.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/megprobalta-felkotni-magat-a-solyi-gyerekgyilkos/zbj6bby

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn