?>

Kiderült: egy nő fizetett a szlovák újságíró kivégzéséért - ennyit ért Ján Kuciak élete

Ján Kuciákot és kedvesét februárban gyilkolták meg /Fotó: MTI/EPA/Matej Kalina

Ján Kuciákot és kedvesét februárban gyilkolták meg /Fotó: MTI/EPA/Matej Kalina
 

Egy nő fizette ki a pénzt Ján Kuciak újságíró meggyilkolásáért. 70 ezer eurót, (körülbelül 23 millió forintot) fizettek a borzalmas tettért. egészen pontosan 20 ezer eurót elengedtek egy régi tartozásából, 50 ezret pedig megkapott készpénzben.

A szlovák ügyészség tartott sajtótájékoztatót az egész Szlovák belpolitikát megrengető gyilkosság ügyében. Mint ismert, idén februárban az otthonukban kivégezték Ján Kuciak oknyomozó újságírót és szerelmét. A belpolitikai válsághoz vezető kettős gyilkosság ügyében a napokban történt fordulat: több embert letartóztattak a szlovák hatóságok, köztük egykori rendőrt is.

Az ügyészség most arról adott tájékoztatást, hogy az újságíró haláláért egy nő, Alena Zs. fizetett, de az újságíró szerelmének megölésére nem adott megbízást, ő rosszkor volt rossz helyen. Sz. Tamás lőtte le őket, a sofőr Miroslav M. volt, a közvetítő A. Zoltán. Mind a négyük ellen vádat emeltek.

A gyilkos egyébként 50ezer eurót kapott, 20 ezer eurót pedig elengedtek neki egy korábbi adóssága fejében, cserébe a gyilkosságért.

Az ügyészség állítása szerint stabil bizonyítékok állnak rendelkezésükre. Hét hónapig tartott a nyomozás, az elmúlt egy hónapban már kifejezetten a gyanúsítottakra koncentráltak. A múlthét csütörtöki akcióban 150 rendőr segítségével 12 házat kutattak át, és 13 egyéb helyiséget kutattak át, lefoglaltak 3 autót és 2 lőfegyvert, valamint azt a mobiltelefont, amit a gyilkosság előkészítésekor használtak a gyanúsítottak.

Az ügyészség szerint a nő, Alena Zs. fizette ki a bérgyilkosnak a pénzt, de, hogy ki lehet a valódi megrendelő, az még nem derült ki, mint ahogy az sem, hol a gyilkos fegyver, és, hogy egyáltalán miért végeztették ki az újságírót -írja az Új szó az Aktuality.sk alapján.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/70-ezer-eurot-fizethettek-az-ujsagiro-megoleseert/nldgxmr

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn