?>

Nem kerti munkára használta az ásót

 
 

Az ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ásóval többször fejbe ütötte az ismerősét. A sértett a sérülések következtében a helyszínen elhunyt.

 

A vád szerint 2017. november közepén a sértett meglátogatta a vádlottat a Vas megyei lakásán, ahol több mint három liter bort ittak meg közösen. A súlyos fokban ittas vádlott este megfogta a szintén ittas sértett gallérját, majd felszólította, hogy menjen el a lakásáról. Emiatt a sértett és a vádlott dulakodtak, a sértett többször megütötte a vádlottat. A vádlott kifutott az udvarra és magához vett egy ásót, majd a konyhában ekkor már a széken ülő sértettet többször közepest meghaladó, illetve nagy erővel fejbe ütötte az ásó élével. Miután a sértett a földre esett, a vádlott az ásó lapjával is többször megütötte őt – olvasható az ügyészség honlapján.

A sértett fejét ért legalább három közepest meghaladó, illetve nagy erejű ütés együttesen és külön-külön is halálos volt, az életét a gyors, szakszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg.

A vádlott ki akarta húzni a lakásból a sértettet az udvarra, hogy ne vérezze össze a házat. Az előszobában azonban a vádlott megcsúszott és elesett, ezért a sértettet nem vonszolta tovább, hanem megpróbálta feltakarítani a vérnyomokat.

A Vas Megyei Főügyészség emberölés bűntettével vádolja a letartóztatásban lévő vádlottat, és az új büntetőeljárási törvény alapján a szabadságvesztés konkrét tartamára úgynevezett mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott beismeri az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését.Forrás: https://alfahir.hu/2018/10/02/gyilkossag_bunugy

Alfahír

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn