Vigyázat, új módszerrel próbálkoznak a telefonos csalók!

A bűnözők mostanság egy eddig kevésbé ismert módszerrel dolgoznak.

Új módszerekkel támadnak a telefonos csalók: immár nem pénz kérnek a gyanútlan emberektől, hanem nyereményjátékra hivatkozva próbálnak adatokat szerezni tőlük – számolt be az RTL Híradó.

Bankok vagy telefonszolgáltatók nevében hívják fel az ügyfeleket azzal, hogy nyereményjátékban kisorsolták őket, de ahhoz, hogy megkapják a nyereményt, meg kell adniuk az adataikat. A megszerzett adatokkal pedig méregdrága termékeket vásárolnak az interneten, hogy aztán jó pénzért továbbadják a feketepiacon.

Képünk illusztráció

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy ha telefonon arra kérnek, hogy adjuk meg a személyi igazolványunk, a lakcímkártyánk, a bankkártyánk adatait, vagy utaljunk pénzt, mert majd vissza fogják utalni, ha azzal hívnak fel, hogy nyertünk, mert rendszeresen befizetjük a mobilegyenlegünket, mindenképpen tegyük le a telefont.

A rendőrség korábban egy 3 tagú társaságot fogott el Budapesten, akik ugyanilyen módszerekkel szereztek adatokat. A banda tagjai februártól júniusig 30 millió forintnyi terméket vásároltak ezzel a módszerrel.Forrás: https://www.nlcafe.hu/ezvan/20181102/vigyazat-uj-modszerrel-probalkoznak-a-telefonos-csalok/

nlcafe.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn