Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek minősülhet a debreceni gyilkosság, amelyben halálra kínoztak egy hajléktalan férfit

Illusztráció: Northfoto

Illusztráció: Northfoto

Csütörtökön az orvosszakértők és egy tanú meghallgatásával folytatódott a Debreceni Ítélőtáblán annak a férfinak a pere, akit azzal vádoltak, hogy vascsővel agyonvert egy hajléktalant tavaly januárban Debrecenben.

R. L.-re nem lehetett rábizonyítani a gyilkosságot, ezért a Debreceni Törvényszék testi sértés miatt 4 év fegyházra, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon, mint különös visszaesőt. Az ügyész íz ítélet ellen súlyosításért, R. L. és védője enyhítésért fellebbezett.

R. L. Debrecenben hajléktalanként élt, vagy hajléktalanszállókban, vagy üres ingatlanokban húzta meg magát. A két sértett szintén a városban kéregetett abban az időben. Tavaly januárban Á. D. ott találta az egyik Arany János utcában található lakatlan ingatlanban R. L.-t és a később elhunyt áldozatát is. Amikor Á. D. odaért, hallotta, hogy R. L. hangosan szidja hajléktalan társát, amiért az nem koldult össze elég pénzt. Á.D. elmondása szerint, a férfi csicskáztatta a másikat, majd egy 115 centiméteres vascsővel legalább fél órán át verte, ő pedig, látva társa kiszolgáltatott helyzetét, felszólította R.L.-t, hogy hagyja abba, mire az válaszul őt is kétszer megütötte a vascsővel.

Ezt követően mindhárman lefeküdtek aludni, a támadó pedig éjjel kihúzta az udvarra elgyengült és vérző sérüléseket is szenvedett áldozatát, ezt követően pedig magára hagyta. Az áldozat megkísérelte elhagyni az udvart, lába azonban eltörött, mert beszorult egy raklapba, így mozgásképtelenné vált. A külső hőmérséklet aznap éjjel -7 fok volt, a férfi a rendőrség feltételezései szerint kihűlt. A gépkocsizó járőrszolgálat hajnali 1 óra után vette észre az udvaron fekvő hiányos öltözetű férfit, aki a kórházi ápolás ellenére sem élte túl a történteket.

A szakértők elmondták, hogy az áldozat sorozat bordatöréseket is szenvedett, azt azonban nem tudják megállapítani, hogy melyik sérülését mikor, és hogyan szenvedte el. Az ítélőtábla megállapította, hogy a férfi által elkövetett bűncselekmény különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértésnek is minősülhet. Az ügyben a következő tárgyalás november 4-én lesz - írta meg a 24.hu.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/debreceni-gyilkossag-melyben-halalra-kinoztak-egy-hajlektalan-ferfit/mkk9674

Blikk

A Petrényi Család Honlapja