Nyugdíjasokat rabolt ki egy férfi Budapesten

Az aquincumi romoknál találták meg elrejtve a lopott holmit a rendőrség / Illusztráció: Northfoto

Az aquincumi romoknál találták meg elrejtve a lopott holmit a rendőrség / Illusztráció: Northfoto

Ugyanazzal a módszerrel két nyugdíjast is kirabolt, majd menekülése közben az aquincumi romok alá rejtette a zsákmányát egy férfi.

Budapest III. kerültében, az Őrlő utcában egy fiatal férfi július 26-án délelőtt megállított egy idős asszonyt, hogy útba igazítást kérjen tőle, csakhogy a választ meg sem várta, hanem kitépte áldozata nyakából annak arany nyakláncát, majd elmenekült. Öt nappal később ugyanezzel a módszerrel rabolt ki egy másik idős nőt a Vízimolnár utcában, ám ezúttal már nem menekülhetett el büntetlenül. A rablást követően a rendőrök perceken belül a helyszínre értek, majd a Szentendrei úton, az aquincumi romoknál elfogták a 25 éves V. Balázst. A hatóság emberei megtalálták az arany nyakláncot is, amit a férfi a romoknál egy tégla alá rejtett.

V. Balázst később kihallgatták, amelynek során beismerte tettét – számolt be a police.hu. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/az-aquincumi-romok-ala-rejtette-a-lopott-arany-nyaklancot-a-budapesti-tolvaj/szpd3vt

Blikk

A Petrényi Család Honlapja