Két fóliasátorban termesztett füvet a tatabányai férfi

Két fóliasátorban termesztett füvet a tatabányai férfi

Elsősorban családi használatra termesztette a kábítószert a férfi, de fizetőeszközként is bevetette a házimozi és a fúrógép megszereléséért.

Az ügyészség kábítószer-kereskedelem miatt nyújtott be vádiratot azzal a tatabányai férfival szemben, aki házának udvarán két fóliasátorban termesztette a marihuanát.

A vádlott tavaly saját és édesanyja fogyasztása, valamint értékesítésre kendert termesztett a tatabányai házának udvarán lévő két fóliasátorban. A férfi a növényeket 2018. októberben leszüretelte, amelyből édesanyjával együtt fogyasztott, valamint a novemberi elfogásáig négy alkalommal, alkalmanként 20 grammot adott egy férfinak. Az első két alkalommal fúrógép és házimozi javításáért neki járó munkadíjként kapta a vádlottól a marihuanát, ezt követően alkalmanként 40 ezer forintot fizetett a termesztőnek.

A vádlott ingatlanáról összesen 1082,17 gramm kannabiszt foglalt le a rendőrség, amelynek hatóanyagtartalma a jelentős mennyiség alsó határának a 94,66 százaléka.

© police.hu

A közlemény szerint, amennyiben a kábítószert termesztő férfi a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy őt a bíróság 4 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, 80 ezer forint vagyonelkobzásra ítéli, valamint ki kell fizetnie a 998 040 forint bűnügyi költséget.Forrás: http://hvg.hu/itthon/20191031_Ket_foliasatorban_termesztett_fuvet_a_tatabanyai_ferfi#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja