Hajtóvadászat indult - a magyar körözési toplista élére ugrott egy pillanat alatt ez a férfi

Így mentek a kommandósok a koszorúkat kirakó férfiakért / Fotó: police.hu

Így mentek a kommandósok a koszorúkat kirakó férfiakért / Fotó: police.hu

A rendőrség körözési toplistája élére került az a férfi, akinek megbízásából egy szabolcsi határrendészt próbáltak megfélemlíteni.

Mint a Blikk megírta, egy fenyegető üzenetekkel teleírt koszorúval akartak ráijeszteni egy határrendészre egy ukrán (utóbb kiderült, ukrán-magyar állampolgárságú) cigicsempész megbízásából. A két férfit, aki a koszorút elhelyezte a rendőr háza előtt, már elkapták, most azonban az ukrán-magyar állampolgárságú megbízó ellen indult komoly hajtóvadászat.

A nyomozás adatai szerint a 37 éves ukrán-magyar kettős állampolgár két magyar férfit bízott meg, hogy 2019. október 20-ára virradóan egy fenyegető felirattal ellátott koszorút helyezzenek el egy határrendész házánál. A megbízó egy korábbi rendőri intézkedés miatt haragudott az egyenruhásra.

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat eljárást.

A nyomozás során több szakértői vélemény beszerzése, tanúk kihallgatása és a Nemzeti Védelmi Szolgálat segítsége révén öt napon belül sikerült elfogni két környékbeli magyar állampolgárságú férfit, akik 50 000 forintot kaptak a megbízás végrehajtásáért.

Megbízójuk, Anti Viktor ellen elfogatóparancsot adtak ki:


Ezt a férfit keresik az ukrán határnál történ koszorús fenyegetés ügyében / Fotó: police.hu
 

A rendőrség kéri, hogy aki a keresett férfi jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (4400 Nyíregyháza, Bujtos utca 2.), telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívón. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is bejelentést tehet.

Így mentek a koszorút kirakó férfiakért, ő is ilyesmire számíthat:

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/krimi/korozesi-toplista-elen-a-hatarrendeszt-koszoruval-fenyegetok-megbizoja/22zxzce

Blikk

A Petrényi Család Honlapja