Gyilkosság miatt vár büntetésre a 84 éves István: bujdokol a falujában, miután végzett az élettársával

V. István kapcsolata a párjával már nagyon régen megromlott

V. István kapcsolata a párjával már nagyon régen megromlott

Mezőnyárád —Retteg a tárgyalástól V. István (84), az ország egyik legidősebb gyilkosa. A férfi még tavaly télen végezte ki élettársát, ám a kegyetlen tette a mai napig kísérti az időközben szabadlábra helyezett férfit.

– Nagyon megrázták a történtek, hiszen alapvetően egy békés, nyugodt természetű ember. A mai napig hatással van rá ez a szörnyű ügy, s bár örül neki, hogy a nyomozás lezárult, a tárgyalástól tart, hiszen ott újra előtörhetnek majd az emlékek – mondta a férfi védője, dr. Weisz Linda.

A helybeliek elmondása szerint bár szabadon járhatna a településen, az aggastyán férfival csak elvétve találkozni a faluban.

Mint arról a Blikk is beszámolt, az idős embernek megromlott a kapcsolata élettársával. A környéken szinte már megszokott volt, hogy nem telt el úgy nap, hogy ne estek volna egymásnak. István gyermekei és unokái így már nem is nagyon látogatták őket. 

A végzetes januári napon ismét veszekedni kezdtek, majd az asszony elzavarta a párját otthonról. A férfi a helyi postára indult, majd amikor este hazaérkezett, megint a civakodásuktól zengett a környék. A nő kirohant a házból, párja a fáskamrában érte utol. Itt a nő sértegetni kezdte, mire V. önuralmát elvesztve egy fadarabért nyúlt. Egyetlenegyszer sújtott le a nő arcára, aki ettől először a kamra falának esett, majd megtántorodott és a földre zuhant. Esés közben a fejét a kamra előtt álló autó vasfelnijébe ütötte. Ez végzetesnek bizonyult, a helyszínen meghalt.

Istvánt azonnal elfogták a kiérkező rendőrök. Nem tagadta a tettét, mindent beismert a nyomozóknak. A szépkorú férfival szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, amely jelenleg is érvényben van.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat nemrég az ügyben. Ha elítélik, úgy legalább 10 év börtönbüntetéssel kell majd számolnia, amely számára akár életfogytiglani büntetést is jelenthet.

95 éves a legidősebb

2016 februárjában Tatán fogták el Magyarország, de talán a világ legidősebb gyilkosát. Egy akkor 95 éves férfi, T. József a házukban végzett idős feleségével.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/krimi/gyilkossag-miatt-var-buntetesre-a-84-eves-istvan/bc2d2f2

Blikk

A Petrényi Család Honlapja