A pofátlanság netovábbja ez már: adománygyűjtésnek álcázva csaltak ki pénz az emberektől a belvárosban

Csalással gyanúsítanak három román nőt, és hat román férfit /Fotó: police.hu

Csalással gyanúsítanak három román nőt, és hat román férfit /Fotó: police.hu

Budapest - Három román nőt, és hat román férfit fogtak el a rendőrök, akik adománygyűjtést színlelve jutottak pénzhez Budapest belvárosában.

A police.hu közlése szerint a Zseblopási Alosztály nyomozói november 1-jén a belvárosban egy adománygyűjtő csoportot vettek észre a Március 15. térnél. Az adománygyűjtőknél, akik járókelőket szólítottak meg, még úgynevezett adománygyűjtő ív is volt, és egy szervezet nevében gyűjtöttek pénzt hallássérült gyerekeknek.

A nyomozók a három férfit aznap délelőtt a helyszínen elfogták és a kerületi kapitányságra előállították. Ezt követően másfél órán belül a belvárosi rendőrökkel közösen, három másik román férfit és három román nőt fogtak el a Párizsi utcában és a Kristóf téren, akik szintén adománygyűjtést színleltek. A feltételezett elkövetőkről kiderült, hogy egy családba tartoznak.

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a három fiatal román nőt, valamint a hat román férfit jótékony célú adománygyűjtést színlelve elkövetett csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során megállapították, hogy aznap hét embertől csaltak ki összesen 45 ezer forintot.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/adomanygyujtest-szinleltek-a-belvarosban/lhhg5xe

Blikk

A Petrényi Család Honlapja