Más iratait bemutatva kibérelt egy autót egy férfi, majd lelépett külföldre

Más iratait bemutatva kibérelt egy autót egy férfi, majd lelépett külföldre

Az ügyészség nagyobb kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás miatt nyújtott be vádiratot azzal a hevesi férfival szemben, aki egy autókölcsönzőben más iratait használta fel, majd a bérelt autóval lelécelt külföldre.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi még 2015 elején egy esztergomi autókölcsönzőben egy másik személy nevére kiállított útlevelet és jogosítványt mutatott be, majd bérbe vett egy személygépkocsit. A férfi az autót a kikötött időpontig nem vitte vissza, de azt egyébként sem akarta: lelécelt vele külföldre.

Az autót a férfitól Ausztriában foglalta le az osztrák hatóság, majd a kölcsönzőnek visszaadta. Mindezek után a vádlottal szemben európai elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság, ennek alapján sikerült őt Németországban elfogni.

Az elkövető visszaeső, hétszer volt büntetve, jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

Az ügyészség indítványt tett arra, hogy ha a férfi a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy őt a bíróság 2 év börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20191104_Mas_papirjaival_kiberelt_egy_autot_Esztergomban_majd_lelepett_kulfoldre#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja