Fegyházból telefonálgatva csalt ki bankkártya-adatokat az elítélt

Mobiltelefonhoz jutott egy elítélt az egyik börtönben, miközben felfegyverkezve elkövetett rablás miatt 8 éves fegyházbüntetését töltötte.

Az Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi a mobilról indított hívások során az egyik mobiltelefon-társaság munkatársának adta ki magát, majd a sértettektől adategyeztetésre hivatkozva bankkártya-adatokat csalt ki. Ezután az adatokat a vádlott továbbította a társának, aki azzal az egyik szolgáltató internetes felületén mobiltelefon egyenleg-feltöltéseket hajtott végre. Ezzel a négy sértettnek összesen 270 000 forint kárt okoztak.

Az egyenleg-feltöltéseket végző férfinak volt egy másik társa is, akinek a segítségével további 24 sértett bankkártya adatait szerezte meg, melyekkel visszaélve a sértetteknek 5 000 és 60 000 forint közötti összegű kárt okozott.

A Kaposvári Járási Ügyészség az ügyben 28 rendbeli, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, a vádlottakkal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.Forrás: https://index.hu/belfold/2019/11/07/fegyhazbol_telefonalgatva_csalt_ki_bankkartya-adatokat_az_elitelt/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn