Lecsaptak a rendőrök: elkapták az unokázós futárt, aki két idős asszonyt is átvert - videó

Kattant a bilincs: őrizetben egy unokázós futár /Illusztráció: Northfoto

Kattant a bilincs: őrizetben egy unokázós futár /Illusztráció: Northfoto

Újabb unokázós futár bukott le, a rendőrség elfogta a férfit és két rendbeli csalás miatt hallgatták ki.

A rendőrség információ szerint egy ismeretlen férfi ír telefonszámról hívott fel egy II. kerületi idős asszonyt és adta ki magát az unokájának. Mindez még idén február 28-án dél tájban történt.

A csaló azt mondta az asszonynak, hogy balesetet szenvedett, és mivel kár okozott, azt neki kell kifizetnie, így nagyon gyorsan szüksége lenne 1 millió 800 ezer forintra. Továbbá azt is hozzátette, a kért összeget annak a férfinak adja oda, akit érte küld.

A megbeszéltek szerint az átvert nagymama azonnal a bankba sietett, kivette az említett pénzösszeget, és a Káplár utca és a Retek utca kereszteződésében átadta azt a csaló futárnak.

Második alkalommal az ismeretlen elkövető, április 25-én újra az ír telefonszámáról, immár egy másik történettel állt elő. Akkor egy újpesti asszonyt hívott fel és azt állította, hogy korábban kapott 2 millió 500 ezer forintot, mert elintézett dolgokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, de most vissza kell fizetnie a pénzt, mert addig nem engedik el a lakásból ahova vitték őt. 

Ennek hallatán a megrémült nő összeszedte az összes spórolt pénzét – 492 ezer forintot - és ékszereit a lakásán, majd egy borítékban átadta az érkező futárnak.

Végül a BRFK nyomozóinak sikerült elegendő adatott szerezniük a futár szerepét betöltő 27 éves budapesti K. Istvánról, melynek segítségével november 9-én, a XXII. kerületi lakásában elfogták. A rendőrök a férfi lakásán tartott kutatáskor mobiltelefonokat és SIM-kártyákat találtak és foglaltak le. A nyomozók a férfit kétrendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/lecsaptak-a-rendorok-elkaptak-az-unokazos-futart-aki-ket-idos-asszonyt-is-atvert/gpqm3cm

Blikk

A Petrényi Család Honlapja