Fegyveres román férfiak raboltak ki három nőt az M5-ösön

Három védtelen nőt raboltak ki fegyveresek az M5-ös autópályán / Illusztráció: Northfoto

Három védtelen nőt raboltak ki fegyveresek az M5-ös autópályán / Illusztráció: Northfoto

Az M5-ös autópályán április 22-én éjjel egy román férfi társával együtt Lajosmizse térségében követték el bűntettüket.

A két férfi április 22-én éjjel, rendőrségi láthatósági mellényt viselve állított meg egy román autót az M5-ös autópályán, amiben három nő utazott, majd őket gáz-riasztó fegyverrel leadott lövésekkel és bántalmazással, román és angol nyelven fenyegetve a gépkocsi átadására kényszerítették – számolt be róla az ügyészég.

Az ily módon megszerzett kocsival az elkövetők elhajtottak, majd az autópálya egy másik részén hátrahagyták. Az autóból összesen huszonnégyezer euró értékben loptak, majd elmenekültek Magyarországról.

A fegyveres rablók ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, ennek alapján a román hatóság emberei októberben elkapták az egyiküket. A 25 éves gyanúsítottnak 3 rendbeli fegyveres rablás és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt kell felelnie Magyarországon.

Az ügyészség most a gyanúsított letartóztatását indítványozta, azzal az indokkal, miszerint szabadlábra helyezése után fennállna a szökés lehetősége, hiszen magyarországi kötődéssel nem rendelkezik, ráadásul bűntársát is tudná figyelmeztetni. Sorsáról szerdán 14 óra után döntenek.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/krimi/fegyveres-roman-ferfiak-raboltak-ki-harom-not-az-m5-oson/bkyxpy5

Blikk

A Petrényi Család Honlapja