Tárnoki gyilkosság: az áldozat és családja sem tudott a gyógyszerváltásról

Egy tárnoki férfi brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg a feleségét november 8-án, pénteken, aztán hívta a rendőröket és megengedte, hogy letartóztassák. Az már a hét elején kiderült, hogy nem egyszerű féltékenység vezethetett el a tragédiáig, ahogy korábban gondolták a szomszédok, a férfi ugyanis nagyon beteg. A skizofréniáját orvos kezeli, éppen a gyilkosság előtt váltott nála gyógyszert. Most pedig már azt is lehet tudni, hogy a 38 éves áldozat tudta, hogy nagy a baj, mégsem tudta elhagyni a Ripost információi szerint. 

Az elmebeteg férfi válogatott kegyetlenséggel végzett szerelmével.

Először megkötözte a kezeit, fojtogatta, kiszúrta a szemeit, majd többször torkon és mellkason szúrta, végül agyonverte egy sólámpával.

A szörnyűségek közben a nő nagymamája ugyanabban a házban, egy másik szobában aludt.

Az már korábban kiderült, hogy a gyilkosnál 10 éve skizofréniát diagnosztizáltak.

Azóta mindent megtett azért, hogy tisztán tartsa a tudatát, nem ivott és igyekezett rendesen szedni a gyógyszereit.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Rajongásig szerették egymást, Zsolt a tenyerén hordozta Zsuzsit. Az asszony is imádta a férjét, még úgy sem mondott le róla, hogy pontosan tudta, tragédia lehet a vége, ha nem tartják kordában férje betegségét. Mi nem is tudtuk, mi a gond, hiszen Zsolt mindig kedves, mosolygós volt, Zsuzsi felé sem volt egyetlen rossz szava sem, csak abból sejtettünk valamit, hogy Zsuzsi egyszer megemlítette: addig szerencsés, míg Zsolt szedi a gyógyszereit" - mondta tegnapelőtt egy helyi lakos.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Bár az áldozat rokonai nem adtak interjút, a Ripost kiderítette, hogy Zsuzsi mellett ők is tudták, hogy veszélyes a nőnek ezzel a férfival élni, de arról még csak fogalmuk sem volt, hogy nemrég gyógyszert váltott nála az orvos. 

Egy éve is komoly gondok voltak Zsolttal, már akkor is veszélyes volt a helyzet"

- mondta a lapnak egy olyan ember, aki jól ismeri a családot.

Bár ezt egyelőre nem állapította meg szakértő, de könnyen lehet, hogy ez a gyógyszerváltás volt rá rossz hatással.

Nem értjük, miért nem tartották pár napig megfigyelés alatt a gyógyszerváltás után. És akkor Zsuzsi még élne, Zsoltnak pedig nem kellene együtt élnie a gyilkosság tudatával"

-  mondta az egyik ismerősük korábban.

A helyiek szerint kész csoda, hogy a másik szobában alvó nagymamára, és a szomszédban élő anyukára nem támadt rá a férfi.

Mióta rájött, hogy mit tett, teljesen összeroppant.

Már az előzetes tárgyaláson beismerte a gyilkosságot. Most elmegyógyintézetben várja a tárgyalását.Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20191114-tarnoki-gyilkossag-elmebeteg-ferfi-gyogyszervaltas.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja