Életfogytiglanira ítélték a kenézlői kettős gyilkossággal vádolt férfit

Életfogytiglanra ítélték azt a férfit, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kenézlőn agyonverte élettársát és annak testvérét. Az ítélet nem jogerős.

A férfi egy házban lakott élettársával és annak nővérével. Két éve a férfi féltékenysége miatt összevesztek, majd verekedni kezdtek. A férfi ekkor egy fakaróval kezdte el ütni a testvérpárt.

Leginkább a fejüket ütötte a két nőnek, akiknek olyan súlyosan sértült a koponyájuk, hogy a helyszínen meghaltak.

A bíróság a férfit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt életfogytiglanra ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyektől. Az 51 éves férfi legkorábban 35 év után szabadulhat.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerő vallomást tett, azonban súlyosító körülmény volt, hogy büntetett előéletű, és hogy az áldozatok közeli hozzátartozói voltak. Sőt, akkor gyilkolt, amikort még egy eljárás volt folyamatban ellene.

A férfi és az ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen, így az ügy másodfokon folytatódik.Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20191203-a-ferfi-egy-karoval-verte-agyon-az-elettarsat-es-annak-noveret.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja