Félmilliárdos többlettel kezdte az évet az egri Markhot Ferenc kórház

A múlt évet százötvenmillió, az ideit ötszáznegyvenmillió forint többlettel kezdte az európai viszonylatban is korszerű egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet - írta a Magyar Idők.

A lap szerdai számában az intézményt csaknem két éve vezető Vácity József elmondta, a kórháznak nincs adóssága, és saját forrásból tudta rendezni a béreket és az elmaradt cafeteriát is.

A főigazgató közölte azt is, hogy kinevezésekor az egyik legfontosabb feladata az akkor már folyamatban lévő 7,4 milliárdos uniós fejlesztés véghezvitele volt, ami mára teljesen lezárult az infrastruktúra és a műszerezettség megújításával. Ennek eredményeként a kórháznak egyebek mellett már van egy tíz egységből álló vadonatúj műtőblokkja, új gépekkel felszerelt intenzív osztálya, új sürgősségi és gyerekosztálya, valamint európai színvonalú központi laboratóriuma, és korszerű gép- és készülékparkja.

Elmondta, fontos, hogy elegendő fiatal orvos dolgozzon a kórházban. Ennek elérésére saját rezidenstámogató ösztöndíjprogramot indítottak, aminek nagy szerepe van abban, hogy nem kell munkaerőhiánnyal küzdeniük. Azoknak az orvosoknak, akik a kórházban kezdenek el szakosodni, havi bruttó százezer forint többletjavadalmazást adnak, cserébe pedig azt kérik, hogy ahány hónapon keresztül kapják ezt az ösztöndíjat, annyi ideig dolgozzanak is náluk szakorvosként - fejtette ki. Aláhúzta, már tavasszal 42 fiatal orvos volt a kórházban, most már ötvenen vannak, év végére pedig reményeik szerint elérik a hatvanas létszámot, ami a megyei kórházak viszonylatában kimagasló.Forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20180509-magyar-idok-felmilliardot-is-meghalado-tobblettel-kezdte-az-idei-evet-az-egri-markhot-ferenc-korhaz.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn