?>

Egyre jobban terjednek a nemi bajok Magyarországon

Illusztráció:Northfoto

Illusztráció:Northfoto
 

Egyre inkább nő a nemi betegek száma hazánkban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legrosszabbak a számok.

A három, leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség hazánkban a szifilisz, a chlamydia és a tripper. A szexuális úton terjedő betegségekkel az is a probléma, hogy sokan hónapokig nem is tudják, hogy megfertőződtek, s ezen idő alatt több partnernek is átadhatják a betegséget. Ha ez még nem lenne elég, számos terhes nő is nemi beteg, amelynek következtében maradandó károsodás is kialakulhat a születendő gyermeknél.

Még egy fertőzés van, amely igen sok magyart érint: a HIV. Minden évben 250-300 új beteget regisztrálnak. A sokkolóan magas szám annak is köszönhető, hogy sokan tudják magukról, hogy betegek, ennek ellenére is szexuális kapcsolatot létesítenek másokkal azon az alapon, hogy ha ő szenved, szenvedjen más is.

A nemzetközi főutak mentén, rossz szociális körülmények között élőknél fordul elő leginkább a megfertőződés. A fentebb említett betegségek gyógyíthatók ugyan, de tartós gyógykezelésre is szükség lehet. A szifiliszes fertőzések háromnegyedét Budapestről jelentették. Vidéken összesen nyolc megyében voltak diagnosztizált betegek: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van a legtöbb fertőzött.

(Bors)

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/nemi-betegseg-betegseg-szex-magyarorszag/lyz6046

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn