Ezért érdemes átgondolni az influenza elleni oltást

Az influenza elleni oltás körülbelül 60-70 százalékos védettséget ad, viszont azoknak, akik beoltatják magukat, nem kell tartaniuk a vírus okozta súlyos szövődményektől. 

A 60 évnél idősebbeknek, a kétévesnél fiatalabb gyermekeknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a várandós nőknek különösen ajánlott az influenza elleni védőoltás – mondta Szlávik János infektológus főorvos az M1 aktuális csatornán szerdán.

Kiemelte: a jelenlegi jó idő nem kedvez az influenzavírusok szaporodásának, így valószínűleg később indul majd a járvány.

IllusztrációForrás: MTI/Balázs Attila

A járvány általában januárban kezdődik, és időjárástól függően elhúzódhat márciusig vagy áprilisig is – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: tévhit, hogy megfelelő vitaminbevitellel megelőzhető az influenza, valódi védettséget csak a védőoltás ad.

A főorvos kitért arra is, hogy még mindig kevesen kérnek, pedig sokaknak jár a védőoltás, ide tartoznak a kisgyerekek is, akik 3 éves korig kiemelten fogékonyak az influenzára, amely esetükben gyakorta szövődményekkel – elsősorban középfül-, illetve tüdőgyulladással – jár.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20181107-erdemes-oltatni-influenza-ellen.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn