A rózsaszín növény most a legnagyobb lakber trend

A pink az új zöld!

Neked is feltűnt, hogy Instán már nemcsak gyönyörű zöld szobanövények jönnek szembe, hanem rózsaszín levelűek is? Nem véletlen, hiszen idén extra teret hódítottak maguknak a pink különlegességek. Ezekből mutatunk most párat, de előre szólunk, a képeket nézegetve biztosan kedvet kapsz majd ahhoz, hogy a szobanövényeid közé csempéssz egy kis feminin vibe-ot.

Szíved csücske

A rózsaszín tarkalevél (Caladium) Dél-Amerikából származik és pont olyan, mintha hatalmas szívecskék lógnának le róla. Ez a növény garantáltan feldob minden szürke sarkot! Nem szereti a közvetlen napfényt, inkább a félárnyékos helyeket kedveli, viszont szobában és teraszon is egyaránt jól érzi magát. A földjét érdemes nedvesen tartanod, hetente kétszer öntöznöd.

Pink zebra

A zebralevél (Calathea) szintén Amerikában őshonos, de Magyarországon is nagyon népszerű. Szereti a világos helyeket, és a 20 fokos szobahőmérsékletet. A földjét hagyd kicsit kiszáradni két öntözés között, és nyáron ültesd át.

Szeplők előnyben

Ha kisebb levelű növényre szavazol, akkor a szeplősarc (Hypoestes phyllostachya) lesz a kedvenced. A foltos szépség Madagaszkár szigetéről származik, és a halvány rózsaszíntől egészen a vörösig minden árnyalatban megtalálod. Szeret a többi növénnyel együtt létezni, és kedveli a meleg, világos helyeket. Vízigényes.

 

Optikai csalódás

Az egzotikus brazil szobanövényt nem véletlenül nevezik pompás dárdalevélnek (Stromanthe sanguinea), hiszen a levelei dárdahegyhez hasonlítanak. A pink verzióját „Triostar” néven találod a boltokban. Ez a növény minden szögből más és más színű: felülről zöld, míg alulról látszik igazán rózsaszínnek. Meleg, párás és világos környezetben érzi igazán jól magát.

 

 Forrás: https://cosmopolitan.hu/te_te_te/2020/09/16/a-rozsaszin-noveny-most-a-legnagyobb-lakber-trend/

Cosmopolitan

A Petrényi Család Honlapja
- Mert van élet a reklám után -