5 meglepő tény a gyümölcsökről, amit eddig nem biztos, hogy tudtál róluk

Szereted a gyümölcsöket? És a következő megdöbbentő tényeket tudtad róluk?

Abban nincs meglepetés, hogy a zöldségek és a gyümölcsök hozzájárulnak a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozáshoz, épp ezért fontos kellő figyelmet fordítanunk arra, hogy a mindennapi rutin részévé váljon a zöldség- és gyümölcsfogyasztás is. Ne hagyd ki a gyümölcsöt tízóraira, uzsonnára, salátaként vagy desszertként. A reggeli gabonafélék tetejére, de akár a palacsintába is az évszaktól függően tehetsz gyümölcsöt. Elsősorban frisset fogyassz, de eheted szárított, fagyasztott vagy konzerv formában is. Amikor gyümölcslevet választasz, dönts a 100% gyümölcstartalmú mellett.

Ezeket tudtad a gyümölcsökről?

A kiviben több C-vitamin van, mint a narancsban.

gyumolcs, egeszseg

A banán rostjait textilek és papír készítéséhez is felhasználják.

gyumolcs, tenyek

A paradicsom a világ legnépszerűbb gyümölcse (Igen, ezzel sokan szállnának vitába, de a paradicsom valójában nem zöldség, hanem gyümölcs).

gyumolcs, tenyek

A banán kicsit radioaktív is. Ez azért van, mert megtalálható benne a kálium egy természetben előforduló radioaktív izotópja. Nem kell aggódni, a banán fogyasztásából származó sugárzás mennyisége az átlagos napi sugárterhelés körülbelül 1% -át teszi ki, és rövid idő alatt 100 millió banánt kellene ahhoz megennünk, hogy halálos dózist kapjunk.

gyumolcs, teny

A gránátalmában 1400 mag is kifejlődhet.

gyumolcs

 

(Forrás:BuzzFeed)Forrás: https://www.nlcafe.hu/eletmod/20180511/teny-gyumolcs/

nlcafe.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn