?>

Ilyen nincs! Egészen eddig rosszul ittuk a teát – Itt a fogyasztás helyes módja!

Illusztráció: Northfoto

Illusztráció: Northfoto
 

Ha egy angol tanácsot ad teakészítéssel kapcsolatban, azt érdemes megfogadni; még akkor is, ha kiderül, hogy egész eddigi életünkben rosszul készítettük el a teát.

Neil Phillips etikettszakértő a Mirrornak árulta el, hogy a legtöbb ember két dolgot biztosan elront, ha teakészítésről van szó.

Egyrészt nem hagyjuk elég ideig ázni a tealeveleket; legtöbben azonnal kivesszük, ha már beszínezte a vizet, pedig legalább 4-5 percig benne kellene hagyni a csészében, persze ez egyéni ízléstől is függ.

Másrészt rosszul keverünk: intenzív körkörös mozdulatokkal próbáljuk minél gyorsabban elkeverni a cukrot vagy mézet, amivel csak annyit érünk el, hogy a csésze aljának közepén képződik egy kis cukorpúp, míg, ha függőlegesen keverünk párat a kanállal, akkor sokkal kisebb munkával is tökéletesen feloldódik a cukor. Ha a bögre alját egy óra számlapjával azonosítjuk, akkor 12 és hat óra között kell mozgatni a kanalat.

 



Forrás: http://www.blikk.hu/eletmod/gasztro/tea-teakeszites-angol-tanacs-fogyasztas/d77khlz

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn