Kifogásolt a levegő minősége 16 településen: erre figyelmeztetik lakosságot

Kifogásolt a levegő minősége 16 településen / Fotó: Pixabay

Kifogásolt a levegő minősége 16 településen / Fotó: Pixabay

Magas ózonkoncentrációt mértek 16 településen.

Tegnap 16 mérőállomással rendelkező településen mértek magas ózonkoncentrációt. Az érintett helyeken ezzel meghaladta azt az értéket, melynél a gyermekek, az idősek, illetve a krónikus légúti betegségben szenvedőknél légúti irritációt, légzési nehézséget vagy köhögést is kiválthat.

A kifogásolt levegő minőség miatt az említett korosztályt arra kérik, hogy a déli, valamint a kora délutáni órákban a szabadban ne végezzenek intenzív fizikai munkavégzést, sportolást. Ha tehetik, a nap legmelegebb időszakában tartózkodjanak beltéri környezetben, és ha mégis kint vannak, akkor védekezzenek a magas UV sugarak ellen. Hozzátették, a következő napokban a levegő minőségével kapcsolatban nem várható változás - írja a Tisztifőorvos Facebook-oldala, amit az Index szúrt ki.

A 16 település, ahol kifogásolt levegő minőséget mértek: Szombathely, Sarród, Mosonmagyaróvár, Ajka, Veszprém, Székesfehérvár, Százhalombatta, Tököl, Budapest, Esztergom, Vác, Salgótarján, Eger, Kecskemét, Szolnok és Debrecen.

 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/kifogasolt-levego-minoseg-telepules-magas-ozon-koncentracio-uv-sugarzas/mzmxgrj

Blikk

A Petrényi Család Honlapja