Kellemetlen időjárásra kell számítani a hét elején

Kellemetlen időjárásra kell számítani a hét elején

Lehűlni azért nem fog.

Lehűlni ugyan nem fog az idő, ám estétől a borult égből eső is eshet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Késő délután, este délnyugaton, nyugaton alakulhat ki elszórtan kisebb eső, zápor. A délkeleti, keleti szelet nagy területen élénk, elsősorban a Baja-Győr vonal környezetében helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet késő este 16 és 21 fok között alakul.

Hétfőn reggel is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórtan valószínű kisebb eső, zápor, keleten, délkeleten legkisebb a csapadék esélye. A délkeleti, keleti szelet nagy területen kísérik élénk széllökések. A késő esti 16, 21 fokról hajnalra 12, 17 fokig hűl le a levegő.

Napközben is többnyire erősen felhős időre számíthatunk, de időnként elvékonyodhat a felhőzet. Elszórtan várható eső, zápor, hideg viszont nem lesz: a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között valószínű.

Záporra vagy zivatarra kedden is számítani kell, főleg az ország nyugati részén. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

(OMSZ)Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180415_Kellemetlen_idojarasra_kell_szamitani_a_het_elejen#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn