Esővel indul sokfelé a hét, de marad a 20 fok feletti csúcs

Esővel indul sokfelé a hét, de marad a 20 fok feletti csúcs

Kisebb esőre, záporra továbbra is számíthatunk.

Hétfőn is sok felhő lesz felettünk, több helyen fordulhat elő eső, zápor, nyugaton helyenként egy-egy zivatar is kialakulhat. A középső országrészben élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. Napközben 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden is a felhők lesznek túlsúlyban. Továbbra is számítani kell kisebb esőre, záporokra, Dunántúlon egy-egy zivatar ismét előfordulhat. Nyugaton élénk lehet a szél. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 24 fok között alakul, keleten lesz melegebb az idő – jelenti az Időkép.

Fokozatosan erősödik a pollenterhelés, egyre több allergén növény virágzása indul el. A következő napokban a nyír pollenkoncentrációja sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. A kőris, a nyár, a gyertyán, a zöld juhar, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes tartományban alakul, de helyenként magas lehet. A fűz virágpora alacsony-közepes mennyiségben van jelen.

Hétfőn sem várható fronthatás térségünkben. Leginkább a többfelé szeles idő terhelheti meg sz erre érzékenyek szervezetét.Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180416_esovel_indul_sokfele_a_het_de_marad_a_20_fok_feletti_csucs#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn