A széllel elviselhetőbb lesz a meleg ma

A széllel elviselhetőbb lesz a meleg ma

23-29 fok várható, erős széllel.

Vasárnap marad a túlnyomóan napos, kora nyárias idő. A Dunántúl keleti felén és délen, délkeleten még többször zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, melyekből a déli, délkeleti határ mentén alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar.

Az élénk, erős északi-északkeleti szélben délutánra 23 és 29 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap sem várható fronthatás, viszont az élénk, keleten, északkeleten sokfelé erős szél ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat, valamint pár fokkal csökkentheti a hőérzetet is. Megszűnik viszont a fülledtség, így mérséklődnek az alvászavarok, könnyebben kipihenhetjük magunkat.

11 és 15 óra között sokfelé erős lesz az UV-sugárzás, ezért ügyeljünk bőrünk megfelelő védelmére! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Hétfőn napos, száraz időre készülhetünk, legfeljebb eleinte az ország délnyugati felén lehet fátyolfelhős az ég. Többfelé élénk, keleten erős lesz az északkeleti szél. Hajnalban 7-14, napközben pedig 22-26 fokot mérhetünk.Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180506_A_szellel_elviselhetobb_lesz_a_meleg_ma#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn