Esősnek ígérkezik a szerda is

Esősnek ígérkezik a szerda is

Többfelé eredhet ismét az eső szerdán, de lehűlés nem lesz. Csütörtökön is hullhat még eső és megerősödhet a szél.

Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett ismét erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, több tájegységünkön alakulhatnak ki záporok, erős széllel kísért zivatarok. Legkisebb eséllyel délnyugaton fordulhat elő eső. Hajnalban nyugaton, délnyugaton néhol párássá válhat a levegő. Északon, északkeleten élénk lesz a keleti-északkeleti szél. A hajnali 9, 15 fokról napközben 23, 29 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtök reggel gyengén és változóan felhős tájakkal egyaránt találkozhatunk. Középső tájainkon néhol záporeső is előfordulhat. Nyugaton és északon a völgyekben ismét párássá válhat a levegő. A keleties szél északon, északkeleten élénk lehet. Hajnalra ismét 9 és 15 fok közé hűl a levegő – jelenti az Időkép.

A következő napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan országszerte magas marad. Elkezdődött az útifű és a lórom pollenszórása is, bár pollenkoncentrációjuk egyelőre jellemzően alacsony, helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is. A kőris, a tölgy, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is még sokfelé közepes koncentrációban lehet jelen.

Szerdán sem érkezik front hozzánk, de a fülledt meleg időben légzési problémák, szív- és érrendszeri panaszok jelentkezhetnek, tompaság, dekoncentráltság is előfordulhat. Zivatarok környezetében az asztmában szenvedők panaszai erősödhetnek fel.Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180508_esosnek_igerkezik_a_szerda_is#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn