?>

Időjárás: heves zivatarok, narancs figyelmeztetést adtak ki négy megyére

Több megyére másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat péntekre. Somogyban, Zalában, Vasban és Baranyában nagyon rövid idő alatt nagyon nagy mennyiségű csapadék eshet, nem beszélve a viharos erejű szélről.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb veszélyjelzésében azt írja: pénteken összességében több helyen valószínűek zivatarok, melyek közül a hevesebbek leginkább a délutáni, késő esti órákban fordulhatnak elő, amikor délnyugat felől zivatarrendszer érheti el az országot. A zivatarokat néhol felhőszakadás, 90 kilométer/óra feletti széllökés, illetve jégeső kísérheti (akár 2-3 centiméter feletti jégátmérővel).

Péntekre mind a heves zivatar, mind a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra kiadták a figyelmeztetéseket. A várható heves zivatarok miatt Baranya, Somogy, Vas és Zala megyére a másodfokú (narancs) figyelmeztetést is kiadták. Ezekben a megyékben a zivatarokat károkozó szél, nagy méretű jég is kísérheti.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hétvégén is marad a csapadékos, de meleg időjárás. A napsütés mellett többször várható zápor, zivatar, felhőszakadás, de a maximumok jellemzően továbbra is 30 Celsius-fok körül alakulnak.Forrás: https://www.nlcafe.hu/szabadido/20180607/idojaras-zivatar-figyelmeztetes-vas-zala-somogy-baranya/

nlcafe.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn