?>

Péntek este zivatarrendszer érheti el az országot

Négy nyugati megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki heves zivatar veszélye miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat, az ország többi részére első fokú figyelmeztetés lesz érvényben - írja az MTI. Pénteken összességében több helyen valószínűek zivatarok, a hevesebbek leginkább a délutáni, késő esti órákban fordulhatnak elő.

Péntek este délnyugat felől zivatarrendszer érheti el az országot. A zivatarokat néhol felhőszakadás, 90 kilométer/óra feletti széllökés, illetve jégeső (akár 2-3 centiméter feletti jégátmérővel) kísérheti.

pentekz.png

Péntekre a heves zivatar, mind a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra kiadták a figyelmeztetéseket. Ezek között a várható heves zivatarok miatt Baranya, Somogy, Vas és Zala megyére a másodfokú (narancs) figyelmeztetést is kiadták. Ezekben a megyékben a heves zivatarokat károkozó szél, nagy méretű jég is kísérheti.

 A leghidegebb órákban 14-19 fok lesz, napközben 26-33 fokig melegszik a levegő.

A hétvége csapadékos, de meleg 

A hétvégén a napsütés mellett többször várható zápor, zivatar, felhőszakadás, de a maximumok jellemzően továbbra is 30 Celsius-fok körül alakulnak.

Szombaton a napsütés mellett több helyen várható zápor, zivatar, akár felhőszakadás. A Dunántúlon van a legnagyobb esély csapadékra. A szél megélénkül, a zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütés várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos széllökések. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximum 28-32 fok között valószínű.Forrás: https://index.hu/belfold/2018/06/07/pentek_este_zivatarrendszer_erheti_el_az_orszagot/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn